Friday, 10 May 2013

Exam Oh Exam !!

Assalammualaikum. Selamat Pagi. Salam Jumaat..

Waaa dah hari jumaat dah hari ini. Jadi tinggal berapa hari jew lagi nak exam PENGGAL 2 nanti. Ada lebih kurang seminggu jew lagi. Adoii ! sempat kew nak study lagi masa tue, gamaknya kena marathon lah nanti.

STPM utk Penggal 2..

Exam start 20/5/13- 23/5/13, Isnin sampai Khamis. tapi hari Isnin tue tak da paper pun. yang ada cuma hari Selasa, Rabu dan Khamis. Hari Selasa yang parah tue dua subjek sekali walaupun pagi dan petang tetap juga rasa bahangnya. Pagi ada Pengajian Am, petang pulak ada Kesusasteraan Melayu Komunikatif. Adoii, masalah, masalah, masalah. Hari Rabu ada Bahasa Melayu, hari Khamis pulak Sejarah, lepas tue horayyy lah lagi. boleh cover baca novel yang tertangguh tue pulak. hehehe

Jadual STPM Penggal 2

Minggu yang sebelum exam nie lah yang stress sangat nie, mana yang nak dibaca dulu pun tak taw lah. Walaupun hanya amik empat subjek jew tue pun susah nak hafal.

Macam nie lah agaknya kalau dah terlampau stres.

kalau macam nie pun boleh jadi jugak. hahaha
Tapi kalau boleh jangan lah stress, tengok macam nie..

Alangkah indahnya kalau tak ada exam kan ? mesti boleh jadi macam nie....


mesti yang ramai  yang better life kan?
TAK PUN MACAM NIE.....
kalau yang macam nie lagi ramai yang suka kan? 
Haaa ! tak payah nak berangan lah exam tue tak ada, kalau exam tue tak ada PBS (Pentaksiran berdasarkan sekolah) pulak ada. Kalau yang nie lagi lah kejam. langsung tak da masa nak baca buku langsung. Apa-apa pun All the best and good luck lah buat semua yang bakal menduduki peperiksaan yang tak lama lagi tue. 


nah lembu pun bagi semangat jugak.. so jangan malas-malas.


last but not least......
Insyaallah, semoga kejayaan milik kita semua. AMAL+DOA+TAWAKAL=KEJAYAAN.

*ilustrasi sumbangan ehsan dari Mr.Google