Sunday, 28 April 2013

Pesta Buku Antarabangsa di PWTC 2013 !!

Assalammualaikum, Selamat Petang !

Tengok tajuk kat atas tue pun dah taw apa yang berlaku kan,betul tak? Tak tahu? tipu lah tue.. tak baik taw menipu.. berdosa ! (tapi aku wat jugak, HAHA terpaksa jew tue) Okay lah berbalik pada tajuk yang kat atas tue. Wahhh! PBKL dah mula lah . bila mula sampai bila? nie haa dari 26/04 hingga 05/05/2013. Hari nie dah masuk hari ketiga taw! Tudiaa lama kan? lama lah jugak tapi sayang tak dapat pergi punn.. huwaaa sadis nya :( hanya mampu tengok jew lah derang post kat wall n group fb.. perkhh! sadis tol... Nie tengok banner kat bawah nie...



 


Dah ler banyak novel baru-baru yang baru keluar sekarang nie. Memandangkan duit yang ada sekarang nie ciput jew terpaksa ler berpuasa buat seketika dari membeli novel-novel nie. Adoii.. Tak percaya eh banyak novel baru ? Nah tengok pulak gambar kat bawah nie.

Tadaaa !!!
Tudiaa banyak kan? Sapa lah yang tak jeles bila tengok banyak macam nie.. Yang nie baru dari Karya Seni & Penulisan2u. Belum lagi dari penerbit-penerbit lain.

Novelis-novelis pulak ramai yang pergi. teringin nak p jumpa dengan derang semua.
Tapi yang paling excited sekali nak jumpa dengan Kak Zura Asyfar dan Kak Suri Ryana tue. Nak autograf derang berdua. Dah ler nak tunggu novel terbaru dari akak Suri Ryana tue punya lah lama.

      tak sabar nak tunggu sampai ke rumah. TQ kak Alyza bub tolong belikan PISA siap ada TT Kak Suri Ryana lagi tue.

Nie lah novelis PISA tue. cantik kan? sayang Kak Suri.. *muahh kiri kanan*
(maaf yea kak bub curi ganbar akak, hehe)

Okayy lah tue dah tak larat nak taip dah.. Selamat Malam. Assalammualaikum..
   

Tuesday, 16 April 2013

Allamdulillah, selesai sudah.

Assalammualaikum . hai selamat malam.

Allhamdulillah hari nie dah selesai satu beban yang ada. Nak tahu beban apa ? Nie haa pembentangan Pengajian AM nie. Fuhh ! pagi tadi sebelum pembentangan tue punya lah cuak habes, macam-macam dah pikir. cikgu nak tnya soalan apa? agak-agak boleh jawab dak? nanti bentang cukup masa dop? cikgu paham dak nanti bila aku bentang tue? markah banyk tak cikgu bagi ?Haisyh -,- banyak sungguh persoalan yang berada di minda ( eh macam lagu Najwa Latiff lah pulak) . HAHA. abaikan yang tue. Dup dap dup dap punya tunggu akhir nya sampai juga giliran ambo kena buat pembentangan. Nie yang gabra + cuak habes nie. terang punya lah terang, alih-alih masa tamat. HEHE . naseb baik ngam-ngam jew habes tue. Tanya punya lah tanya, naseb baik boleh jawab. ingatkan soalan tu mencabar minda lah sangat , rupa nya kacang goreng jerh . Eh ada kew kacang goreng ? ada lah kudd noh. Kalau tak tahu search jew Pak cik Google tue hah tak pun guna Mak cik Yahoo. Mereka sedia membantu. Eh apa benda yang dok mengarut nie ! Tapikan agar-agar agak-agak lah kan cikgu bagi berapa yea markah untuk ambo ? Tapi apa-apa pun, berapa markah tue berserah jew lah kepada ALLAH. Sesunguhnya Dia yang merancang segalanya. Harap-harap markah tak menghampakan lah nuh.

Okayy, see u next time, sweet dream, assalammualaikum :D

Wednesday, 10 April 2013

Drama Sebenarnya Saya Isteri Dia !

Assalammualaikum ...

Wah novel Sebenarnya Saya Isteri Dia ( SSID ) karya kak Zura Asyfar dah dijadikan drama lahh . Best tuee . Boleh tengok sapa yang pegang watak Firash Arshad dan Syafa Aqira . dulu berangan jew watak diorang berdua tue tapi sekarang boleh lah tengok betul-betul . Real tue weyh ! Heee suka mehh ! .. Sekarang drama SSID nie dah start 29/03/2013 hari tue . kira dah dua minggu cerita tue di siarkan . Sekrang pun dah episod dua dah cerita tue . Drama SSID nie setiap hari Jumaat , jam 9 malam di TV3.. Para pelakon nya ialah Izzue Islam sebagai Firash Arshad aka heronya , manakala heroinya pula Tiz Zaqyah sebagai Syafa Aqira . Alololo comelnya tengok diorang nie berlakon bersama kan ? tambah-tambah abg izzue tue . dah lah hemsem ! comel pulak tue . aduhaiii ! nie tengok gambar diorang kat bawah nie ..


Okay lah tue jew gambar yang ada . sebernya ada lagi tapi nanti lah updates len . dah malas nak updates dah .. hihi .
okayy lah korang , byee , selamat petang , assalammualaikum ..

#p/s jgn lupa yea dating depan tv korang setiap hari jumaat , jam 9 di tv3.

Susah Senang Kita Bersama !

Allhamdulillah ! Lega sungguh bila kerja PBS Pengajian Am (PA) dah siap. Dah hantar pun seminggu yang lepas. setelah 2 minggu bersengkang mata menyiapkan kerja tersebut , lepas tue kena reject pulak. adoii ! sadiss nyer kena ! dah lah sampai blank otak punya pikir tak taw nak tambah patah perkataan kat mana bahagian dah. Sungguh memang menangis dah waktu tue. Tidur pun berapa minit jaa gara-gara nak siapakan kerja pbs tue. Pergi sekolah nasib baik maiantain jerh. Cuma member yang len muka tue macam-macam gaya gara-gara x cukup tidow. Alahai apadaa nasib kita kan . Tapi yang memang puji lah gengan kita semua nie memang bagus . Kita susah bersama. Ada yang tak siap or tak tahu member-member yang lain akan tolong. Wahh ! teserlah semangat bekerjasama di situ kan . Menangis pun bersama.  Nie lah nama nya  bersatu teguh , bercerai kita roboh .. Member-member kelas ekin memang terbaik lah . Hangpa memang terbaik lahh kawan ! i'm glad with all of u friends. Thanks you for being my friends . Sememangnya amat besar makna 'susah senang bersama' tue buat kita semua. Sungguh tak dapat diungkapkan bila dah selesai smua kerja PBS PA nie. Selama nie x pernah pun merasai nikmat apabila bekerjasama nie . tapi tahun nie kita dah buktikan yang semangat bekerjasama tue memang penting dalam kehidupan kita dan nikmat nya memang sukar untuk diungkapkan . Hanya orang yang bertuah sahaja mampu merasai nya. Jadi buat member-member ku Dia, Syuq, Dayah, Dayang, Atie, Atikah, Zaty, Anis, Azhar, Yan & Nasrul janji yea jangan ada seorang pun daripada kita yang nak berhenti daripada form 6 tue taw ! Kita bersama berjuang hingga akhir tahun nie . Kita sama-sama hadapi dugaan yang menimpa kita dengan tenang. Insyaallah kita mampu melakukan nya.